Партнери з чеської Височини вчергове прибули на Закарпаття з гуманітарною місією

Партнери з чеської Височини вчергове прибули на Закарпаття з гуманітарною місією
До Ужгорода вчергове з часу повномасштабного вторгнення з гуманітарною місією прибула делегація краю Височина Чеської Республіки. Давні друзі Закарпаття: гетьман Краю Височіна Вітєзслав Шрек, голова крайового Уряду, очільник благодійного фонду «ВІЗа» Зденєк Кадлец та керівник канцелярії гетьмана Катерина Свободова привезли гуманітарний вантаж для рятувальників та медиків нашої області.

 

Пожежні каски та ремені отримав керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак, а ліки (зокрема й інсулін) та засоби медичного призначення – директор КНП «Центр легеневих хвороб» Василь Скрип. Серед товарів гуманітарної допомоги – продукти тривалого зберігання, засоби гігієни, побутова хімія, постільне (каримати, спальні мішки, ковдри), генератори, що будуть розподілені відповідно до потреб як медзакладів області так і вимушених переселенців.

Передача допомоги відбулася на території Центру легеневих хвороб, тож користуючись нагодою чеські друзі оглянули приміщення лікарні, зокрема ліфт, який був побудований у минулому році за сприяння Краю Височіна. Також оглянули кисневі станції із забезпечення хворих на ковід. Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко щиро подякував чеським друзям, які завжди оперативно реагують на потреби та зазначив, що їх підтримку зараз відчувають не тільки закарпатці, а й наші співвітчизники, які знайшли тут прихисток рятуючись від жахіття війни.

Пресслужба Закарпатської облради

 

20 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів