В Ужгороді провели урок англійської мови "Під сакурами"

В Ужгороді провели урок англійської мови "Під сакурами"
Традиційний для Лінгвістичної гімназії імені Т.Г.Шевченка, але незвичний для навчального процесу, урок англійської мови «Під сакурами» провели сьогодні на площі Театральній в Ужгороді.

 

Як розповіла вчителька англійської мови Марія Радецькі, у гімназії поглиблено вивчають цю іноземну мову, заняття відбуваються щодня, і діти дуже мотивовані, якщо є нестандартні уроки.

Ідея проведення уроків весною на вулиці виникла десь років 5-6 тому, адже, каже педагогиня, таку красу в Ужгороді не можна пропустити: все квітне, відроджується. Дітям розповідають історію, як в Ужгороді з’явилися сакури, спілкуються виключно англійською мовою, декламують вірші. Гімназистам дуже подобається, вони стараються, також це мотивація і для вчителя. Такі заняття проводять й українські філологи, до прикладу, у понеділок гімназисти матимуть такий урок на вулиці і з української мови та літератури.

Спочатку через коронавірус, а зараз через війну навчання тривалий час уже проводяться переважно онлайн. Дітям дуже складно, бо вони позбавлені живого спілкування з ровесниками. Сьогодні на урок під сакурами на площі Театральній прийшли гімназисти 8 і 9 класів, серед них – двоє школярок із Харкова, які вже навчалися онлайн з ужгородськими школярами, а нині особисто познайомилися з однокласниками. Також онлайн долучилася й дівчинка, яка зараз тимчасово за кордоном.

«Ми вийшли на цей урок, щоб не підсилювати енергію війни, а спрямовувати енергію у любов та добрі справи. Як кажуть психологи, енергія війни живиться ненавистю, образами, люттю. Люті і сили ми бажаємо нашим славним воїнам Збройних Сил України, ми віримо у перемогу і тому ми тут», – каже Марія Радецькі і додає, що вдячна директорці гімназії Любові Попович за те, що підтримує ініціативи вчителів.

Ужгородська міська рада

 

29 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів