На Закарпатті СБУ заблокувала діяльність провайдера, який незаконно ретранслював пропагандистські телеканали рф

На Закарпатті СБУ заблокувала діяльність провайдера, який незаконно ретранслював пропагандистські телеканали рф
Кіберфахівці Служби безпеки України встановили, що до протиправної діяльності причетний директор одного із приватних підприємств, що спеціалізується на наданні послуг кабельного телебачення. Він здійснював незаконну ретрансляцію вітчизняних телеканалів без укладення договорів на розповсюдження програм мовлення з правовласниками.

 

Крім цього, зловмисник через супутниковий сигнал транслював заборонені в Україні згідно з рішеннями РНБО пропагандистські телеканали рф. Громадяни, що користувалися його послугами, за відповідну плату, мали доступ до забороненого російського контенту в будь-який час та без обмежень.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем службової діяльності фігуранта, під час яких вилучили 69 одиниць телекомунікаційного обладнання, яке використовувалося в протиправній діяльності для прийому, розподілу та ретрансляції медіаконтенту.

Директор підприємства підозрюється у ретрансляції вітчизняних телеканалів з порушенням суміжних прав. Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 176 (порушення суміжних прав, тобто незаконне розповсюдження програм мовлення, вчинене службовою особою з використанням службового становища, що завдало шкоди у значному розмірі) Кримінального кодексу України. Документування правопорушення здійснювали оперативники Управління СБ України в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

10 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів