Випускники ужгородської школи вирішили гроші, які зібрали на святкування випускного, передати ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

Випускники ужгородської школи вирішили гроші, які зібрали на святкування випускного, передати ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)
Випускники ужгородської школи №5 вирішили гроші, які зібрали на святкування випускного, передати ЗСУ. Про це Суспільному на святі останнього дзвоника розповіла директорка закладу Івета Цеголняй.

 

На свято, яке відзначали 17 червня біля обласного муздрамтеатру, одинадцятикласники прийшли у патріотичному одязі. У вишиванках на свято останнього дзвоника прийшли учні 11-Б класу, розповідає випускниця Яніна Левко: "Батьки нас навчали бути патріотами не тільки після повномасштабної війни, а завжди, і це для нас була як традиція. На перше вересня і на останній дзвоник ми — у вишиванках". Дівчина каже, що також зробили синьо-жовті стрічки: "Тому, що ми випускаємося з української школи, і це — символічно, тим більше в наш час. Нам потрібно не ставати патріотами, а більше це пропагувати у всьому світі".

Мама одинадцятикласниці Олеся Левко розповіла Суспільному: "Це була одна з ідей, яку підтримала більшість батьків".

Одинадцятикласник Анатолій Кугаївський каже: випускний не святкуватимуть через війну. "Час не підходить для святкування. Ми просто зберемося всі в ресторані й повечеряємо всі разом", — розповів хлопець.

"За п'ять хвилин до початку лінійки була тривога: тоді ми відчули і злість, і жаль, адже діти готувалися навіть у такий час. Я їм бажаю закінчення війни якнайшвидше, щоб вони жили під мирним небом", — каже мама одинадцятикласника Ольга Кугаївська.

Не святкувати випускний вечір, а передати гроші на потреби Збройних сил України, учні 11-х класів вирішили з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, розповідає директорка 5-ї Ужгородської школи Івета Цеголняй. "На другий або третій день війни діти самі вирішили подарувати усі гроші, які вони зібрали для святкування випускного, Збройним силам України. Я пишаюся своїми випускниками, адже це результат роботи батьків, вчителів. Ми не тільки їх навчили читати й писати, а й бути патріотами", — каже директорка.

Суспільне Ужгород

 

18 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів