Кіфлики на підтримку ЗСУ: близько 15 кг рогаликів спекла ужгородка Любов Керецман

Кіфлики на підтримку ЗСУ: близько 15 кг рогаликів спекла ужгородка Любов Керецман
Близько 15 кг закарпатських кіфликів для продажу їх на заході для підтримки ЗСУ спекла ужгородка Любов Керецман. За її словами, захід проведуть 7 липня. Жінка розповіла Суспільному, що випікала печиво впродовж двох днів.

 

Любов Керецман випікати кіфлики (традиційний вид випічки на Закарпатті, мініатюрний рогалик з пісочного тіста, — ред.) для військових почала з початком війни у 2014 році: "Кіфлики мають великий термін зберігання. Ця страва — це наша історія. Кіфлики — це дуже смачно, і вони дають відчуття домашнього затишку, а саме цих емоцій не вистачає хлопцям на передовій".

Випічку на фронт для військових Любов пече щотижня. "Сподіваюся, що саме ці вироби та наші старання будуть їм підтримкою, щоб вони розуміли, що недаремно там перебувають, що тут у тилу люди працюють, і я в тому числі зберігаючи наші українські традиції, які ворог так хоче знищити", — каже жінка.

Кіфлики Любов випікає з різними начинками. За її словами, рецепти знаходить у зошитах з кулінарії. "Ці зошити я збираю та вивчаю. Традиційно, автентично "нижні" регіони Закарпаття робили їх з лекваром (закарпатське сливове повидло, — ред.), тому що там раніше все достигало, а "верхні" регіони робили з горіхом. Я працюю з домашнім лекваром, фабричний я не використовую. У мене він сливовий, абрикосовий, мак використовую, як начинку. А мої авторські — з пікніцею, з бринзою і шовдарем. Буває, що роблю асорті, буває, що окремо", — розповіла жінка..

За словами Любові Керецман, кіфлики, які вона напекла, передасть волонтерам Руху підтримки закарпатських військових. Вони продаватимуть їх на заходах до свята Івана Купала в Ужгороді 7 липня. Гроші за продану випічку спрямують для потреб військових.

Суспільне Ужгород

 

07 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів