Понад 1400 вимушених переселенців отримують допомогу в організації "СОС Дитячі Містечка Україна" на Закарпатті

Понад 1400 вимушених переселенців отримують допомогу в організації "СОС Дитячі Містечка Україна" на Закарпатті
Понад 1400 вимушених переселенців отримують допомогу у міжнародній благодійній організації "СОС Дитячі Містечка Україна" на Закарпатті. Про це Суспільному розповіла менеджерка благодійного фонду Наталія Криворучко.

 

За її словами, міжнародна благодійна організація на Закарпатті розпочала роботу з середини травня, раніше працювали у Київській, Донецькій та Луганській областях. Допомогу можуть отримати вимушені переселенці, які мають дітей до 18 років. Оформити заявку на отримання грошової допомоги у розмірі 2 200 гривень на кожного члена сім'ї прийшла вимушена переселенка Наталія.

"В мене дитина до п'яти років і буде допомога 2 200 грн. Мені повинні подзвонити з Києва, я маю пояснити звідки ми, хто я така, де мої документи були зареєстровані, і буде допомога на кожного члена сім'ї", — розповіла жінка.

Близько 30 сімей вимушених переселенців з дітьми до 18 років щодня реєструють у благодійному фонді, розповіла соціальна працівниця Зоряна Лємєшова. "Звертаються люди з Луганської, Донецької областей, Херсон, Запоріжжя, також з Києва дуже багато", — каже соцпрацівниця.

Сім'я, яка має дітей до 18 років може зареєструватися у міжнародній благодійній організації "СОС Дитячі містечка Україна" для отримання допомоги, розповіла менеджерка благодійного фонду "Сос Дитячі містечка Україна" Наталія Криворучко.

"Кожного дня з 10-ї до 16-ї внутрішньо переміщені особи можуть прийти до нашого офісу надати пакет документів. Він дуже простий: це довідка про те, що вони мають статус внутрішньо переміщеної особи, паспорт, свідоцтво про народження дітей і вони стають на облік до нашого центру. Після цього їм відкривається доступ до усіх наших послуг, які надає міжнародна благодійна організація. Це і фінансово-матеріальна підтримка, це і підтримка харчовими продуктами, засобами побутової хімії, предметами побуту", — розповіла менеджерка.

За словами Наталії Криворучко, щодня допомогу від благодійної організації отримують близько трьохсот вимушених переселенців.

Суспільне Закарпаття

 

25 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів