Закарпатка у кареті швидкої допомоги народила двійню

Закарпатка у кареті швидкої допомоги народила двійню
Подія трапилася сьогодні, 10 червня, вранці, повідомляє пресслужба Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

 

27-річна жителька селища Батьово в машині “швидкої” допомоги народила двійню. Для жінки це були вже сьомі пологи.

За даними відомства, вже за кілька хвилин  медики були  на місці. Породіллю довелось нести до машини – жінка не спроможна була вже йти, перейми відбувалися щохвилини.

«Під час розмови з нею, з’ясувалося, що чекають двійню – розповідає фельдшер Іштван Лажон. Розумію, що доведеться приймати пологи в авто, оскільки до лікарні 35 км і можемо не встигнути. Так і сталося… На дорозі між селами Ботрадь та Шом зупинили авто і разом з водієм Федором Шімоном приймаємо пологи. Дитинка йшла ніжками вперед, але все відбулось без ускладнень – народилась здорова дівчинка». Провівши всі належні маніпуляції медичне авто рушило далі в дорогу. Але вже через 10 хвилин на в’їзді у с. Бигань автомобіль потрібно зупиняти вдруге – народжується ще одна дівчинка. «Обидві новонароджені дівчинки і мама почувають себе добре, хоча пологи були стрімкими і малятка мали ніжне передлежання (йшли родовими шляхами ніжками вперед). В моїй практиці це перша двійня у «швидкій», хоча за останні пару років вже прийняв троє пологів».

Зараз мама з двома здоровими малятками знаходяться у Берегівській лікарні ім. Б. Ліннера під наглядом лікарів. Всі троє почуваються добре. 

 

10 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів