Небезпечні комахи. Як закарпатцям подбати про свою безпеку?

Небезпечні комахи. Як закарпатцям подбати про свою безпеку?
Закарпатці все частіше звертаються по медичну допомогу через укуси комах. Так з початку травня до медики екстранної медичної допомоги області 161 раз виїжджала на такі виклики. 2 випадки в області виявилися фатальними. Найчастіше жалять оси та шершні.

 

Неабияку небезпеку несуть і кліщі. Лікарі розказали, як подбати про свою безпеку. На Закарпатті 2-є чоловіків померли від укусу комах, про такі закарпатські новини днями повідомили працівники Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

Перший трагічний випадок трапився в Мукачеві - 56-річний чоловік працював у саду комаха вжалила його в око. Напередодні «швидка» вже надавала йому допомогу з приводу укусу шершня. Тоді життя чоловіка вдалося врятувати. Однак повторний укус виявився фатальним, викликав анафілактичний шок. Другий випадок стався у с.Вонігово Тячівського району. 36 річний місцевий мешканець зателефонував на «103» і поскаржився, що комаха ужалила його у потилицю. І хоча чоловік почувався зле, однак медиків викликав тільки через годину після укусу… «Швидка» була на місці вже за 10 хвилин, але врятувати життя чоловіка не вдалося. Він помер ще до приїзду медиків. Лікарі розповідають, в останній час збільшилась кількість людей, які звертаються за медичною допомогою після укусу комах.

М-Студіо

 

27 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів