Чому важливе протруювання зерна озимого ріпаку?

Чому важливе протруювання зерна озимого ріпаку?

 

Погіршення фітосанітарного стану полів – найперша причина, яка змушує фермерів замислитись про доцільність проведення такої процедури, як протруювання зерна озимого ріпаку. Численні захворювання рослин, поява нових видів шкідників – фактори, що ускладнюють вирощування сільськогосподарської продукції та негативно впливають на її якість.

Комплексний підхід, що включає дотримання сівозміни, контроль «правильної» схеми обробітку ґрунту, передпосівну обробку насінного матеріалу з подальшим позакореневим підживленням – це ті кроки, що наблизять аграріїв до максимальних успіхів у веденні сільського господарства.

Чому протруювання зерна озимого ріпаку така важлива і яких ефектів слід від неї очікувати?

  • Така процедура дозволяє захистити сходи від найпоширеніших шкідників (попелиці, ріпакового листоїда, совки, квіткоїда, пильщика та інших).
  • Попереджає появу та розповсюдження рослинних захворювань (різні типи гнилі, фузаріоз, чорна ніжка, церкоспороз, бактеріози, альтернаріоз, аскохітоз, фомоз, бактеріальні опіки).
  • «Працює» протягом 1-1,5 місяців з моменту проведення протруювання. Тобто, насіння отримає надійний захист і зможе повноцінно прорости, не піддаючись впливу хвороб, шкідників.
  • Є безпечною для довкілля та людини.
  • Ефективність не залежить від погодних умов.

Якісний препарат – запорука ефективності протруювання

Для того, щоб передпосівна обробка озимого ріпаку показала позитивні результати, слід обирати новітні, інноваційні препарати з широким спектром дії. Одним із таких препаратів є «Добродій Комфорт Універсальний», призначений для профілактики та лікування рослин від багатьох захворювань. Його біологічна ефективність складає 90%, що не поступається дії повністю хімізованих препаратів. З «Добродій Комфорт Універсальний» протруювання зерна озимого ріпаку стане не тільки ефективною, але й екологічно безпечною, фінансово вигідною процедурою.

У складі цього добрива з фунгіцидними властивостями присутні іони сірки, міді, йоду, алюмінію, ванадію, нікелю, кобальту. Завдяки їх активній взаємодії хлорофіл у рослинах набуває стабільності, пригнічується діяльність макрофагів, підвищується активність ферментів. Які ще переваги використання препарату?

  1. Висока ефективність у боротьбі з основними грибковими і бактеріальними хворобами ріпаку.
  2. Живлення мікроелементами.
  3. Підвищення стресостійкості, стимуляція ростових процесів.
  4. Відсутність сенсибілізації патогенних мікроорганізмів до активних речовин препарату.

Протруювання зерна озимого ріпаку проводиться за 1-14 днів до моменту висіву у ґрунт. Рекомендується поєднувати «Добродій Комфорт Універсальний» з композиційним органо-мінеральним комплексом «Добродій». Останнє ефективно зменшує стрес від дії гербіцидів на культуру, підвищує фунгіцидну активність основних складових протруйника, надає насінню поживних елементів, стимулює ріст та забезпечує повноцінну вегетацію.

Захист посівного матеріалу – одна із ключових складових раціонального ведення сільського господарства. Адже протруювання забезпечує реалізацію генетичного потенціалу сорту протягом всієї вегетації. При максимальній стійкості до несприятливих умов вирощування та з високими показниками урожайності озимини.

 

15 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів