Рівень води в озері відповідає щорічним нормам, — директор нацпарку "Синевир"

Рівень води в озері відповідає щорічним нормам, — директор нацпарку "Синевир"
Рівень води в озері Синевир в межах щорічної норми. Про це Суспільному розповів директор національно-природного парку “Синевир” Микола Дербак. На Facebook-сторінці національного природного парку “Синевир” повідомили, що обміління озера — щорічний процес і цьогоріч рекордного зменшення рівня води не фіксували.

 

“Рівень води в озері Синевир від максимального рівня знизився на 6 метрів, а від середнього рівня на 3 метри. Хоча історичний мінімум зниження рівня води в попередні роки становить до 9-9,5 метрів, в залежності від місця замірювання. Так що озеро Синевир знаходиться поза межею максимального обміління ще на 3-3,5 метрів”, — йдеться в дописі.

29 серпня новинний сайт "Укрінформ" з посиланням на місцевого гіда Віталія Диблюка повідомляв, що найбільше гірське озеро України Синевир рекордно обміліло через засуху. "Цьогоріч зафіксовано історичний мінімум міління озера Синевир. Причиною стало те, що у високогір'ї Карпат та на всьому Закарпатті протягом весни та літа цього року була тривала засуха, довго не було дощу", — сказав він.

 

30 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів