Як змінився туризм на Закарпатті під час війни

Як змінився туризм на Закарпатті під час війни
На 50% у літні місяці цього року знизився попит на туристичний відпочинок на Закарпатті у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. Про це Суспільному розповів, туризмознавець, керівник туристично-інформаційного центру "Турінформ Закарпаття" Олександр Коваль.

 

За його словами, у перші сто днів від початку війни заповнення готелів та садиб сягало 100 відсотків, але це були вимушені переселенці. З травня більша частина переселенців роз'їхалася та звільнила готелі. Наразі в готелях люди зупиняються на кілька днів.

"Люди зараз не їдуть у довгострокові поїздки. Це ситуативні вимушені переїзди. З іншого боку є певна транзитність, тобто люди їдуть далі, проїжджають через кордон, повертаються і ночують тут".

Туризмознавець Олександр Ковалькерівник турінфоцентру "Турінформ Закарпаття"

"Природа туриста, візитера змінилася — це не той відпочинок, який був раніше. Але ми говоримо бізнесу, аби вони позиціювали себе як Закарпаття — для відновлення сил", — каже туризмознавець. Також, за його словами, 20 відсотків бізнесу у сфері харчування припинили свою роботу, або зробили паузу, тому що виникла проблема з кадрами. "Люди виїхали звідси, і бізнес почав шукати нових працівників, також з-поміж вимушених переселенців", — розповів керівник туристично-інформаційного центру.

 

28 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів