В Ужгороді запускають клуби підтримки для дітей-переселенців

В Ужгороді запускають клуби підтримки для дітей-переселенців

 

Громадська організація STEM is FEM за підтримки програми “Єднання заради дії” запускає в Ужгороді інтеграційні клуби для підлітків-переселенців і місцевої молоді віком від 14 до 18 років. Учасники зустрінуться з цікавими містянами та матимуть змогу отримати психологічну підтримку. Зустрічі безкоштовні за умови попередньої реєстрації.

Перший захід відбудеться 19 жовтня о 17:00 в готелі "Ужгород" (пл. Б. Хмельницького, 2). Координаторка Учнівського самоврядування Ужгорода Марія Симкович дасть лекцію на тему "Що таке учнівське самоврядування та формування лідерських навичок". Вона розповість, яку користь отримують учні від участі в ньому, про молодіжні проєкти Ужгорода та волонтерство, а також про те, як сформувати лідерські навички. Після зустрічі зі спікеркою підлітки матимуть змогу долучитись до групи психологічної підтримки та отримати корисні поради з адаптації до нових умов.

Ініціатор STEM is FEM, український ІТ-підприємець та засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв вважає, що створення таких клубів надасть можливість підліткам соціалізуватися та отримати допомогу в умовах невизначеності війни. Також організатори впевнені, що нова інформація і цікаве спілкування із однолітками та науковцями сприятливо вплине на загальний стан підлітків, що вимушено опинилися далеко від дому.

“Наразі в Закарпатській області офіційно зареєструвалося більше 150 тисяч переселенців. Однак насправді їх може бути набагато більше. Багато з них – це діти, яких батьки намагалися вивезти в якомога відносно безпечніше місце в умовах країни. Вони всі потребують адаптації до нових умов та нового оточення. Саме в цьому ми їм можемо допомогти”, – розповідає координаторка STEM is FEM Єлізавета Коренко.

Офлайн-зустрічі у рамках проєкту “Наука єднання” проводять раз на два тижні у шістьох містах України: в Ужгороді, Чернівцях, Рівному, Полтаві, Хмельницькому та Вінниці. Також організатори запрошують підлітків і на зустрічі в онлайн-форматі. За новинами та анонсами проєкту можна слідкувати на сторінках STEM is FEM у соцмережах: Facebook та Instagram.

 

12 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів