На Закарпатті кількість пожеж в екосистемах області цьогоріч зросла на 210%

На Закарпатті кількість пожеж в екосистемах області цьогоріч зросла на 210%
Завершуються польові роботи, закарпатці приводять до ладу свої обійстя та городи, на жаль, застосовуючи при цьому шкідливий і незаконний метод – спалювання сухотрав’я та опалого листя. На цьому наголосив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

 

«Зважаючи на воєнний стан, цей варіант прибирання ще й прирівнюється до диверсії», – прокоментував перший заступник очільника краю.

За інформацією Головного управління ДСНС у Закарпатській області, станом на 1 жовтня 2022 року зафіксували вже 2 636 загорянь сухої рослинності. У цей час минулого року таких випадків було 848. Отже, спостерігається зростання пожеж в екосистемах на 210%.

«Щоб убезпечити свої гаманці від сплати штрафу у розмірі від 3 тисяч гривень, здоров’я від вдихання токсичних речовин та розвитку хронічних хвороб, а рятувальників – від надмірної роботи, якої в цей час і так не бракує, нагадуємо, якими альтернативними способами можна скористатися, щоб позбутися опалого листя і сухої трави. Серед яких є компостування і мульчування», – зазначив Мирослав Білецький.

Заголовок

 

12 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів