Закарпатські правоохоронці радять, як не стати жертвою шахраїв

Закарпатські правоохоронці радять, як не стати жертвою шахраїв

 

Будьте вкрай обережними з оголошеннями про продаж товарів у Інтернеті - не перераховуйте у таких випадках жодних завдатків, якщо номер рахунку вам невідомий; наполягайте на оплаті накладним платежем або ж під час особистої зустрічі.

Особливо уважними в цей період будьте припокупці електротехніки. Шахраї часто публікують оголошення про продаж із значно заниженими цінами.

В жодному випадку не передавайте стороннім дані своїх банківських рахунків чи інші персональні дані. Зловмисники можуть телефонувати з номерів різних мобільних операторів та представлятися працівниками банківських установ. Також вони можуть залякувати вас заблокування карток чи іншими операціями, але справжні співробітники банку ніколи не витребовують у клієнтів такого роду інформації під час телефонної розмови. Для перевірки стану своїх банківських справ, рекомендуємо особисто звертатися до найближчого відділення вашої фінансової установи.

Інші випадки зафіксованих поліцейськими шахрайств стосуються втрати громадянами коштів при їх намаганні отримати виплати-відшкодування постраждалим від війни. Йдеться про випадки переходу громадян за запропонованим Інтернет-посиланням, на яке вони натрапили у соціальних мережах чи на фейкових сторінках, замаскованих під офіційні джерела. За словами заявників, кожен із них не лише переходив за неперевіреним посиланням, але й заповнював запропоновану шахраями електронну форму, в якій повністю вказував свої персональні дані, номери та коди наявних банківських карток. Таким чином громадяни не лише втрачали перераховані ними суми грошей, нібито необхідні як відсоткова частка для майбутнього отримання кількох тисяч гривень, а й спостерігали повне списування з рахунку наявних коштів.

Найкращим захистом від подібних дій шахраїв є особисте звернення громадян до офіційних державних установ, заповнення там справжніх заявок на отримання коштів для відшкодування та отримання повноцінних консультацій щодо способів одержання виплат.

Важливо

Найбільш вразливою категорією у таких випадках є літні люди, тому, якщо у ваших родинах є пенсіонери, обов’язково нагадайте їм про всі ці правила. Будьте уважними та максимально обережними. За необхідності негайно звертайтеся до правоохоронців за номером «102» або до найближчого відділення поліції.

 

07 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів