"Зараз зросла смертність від цього захворювання". Які симптоми та профілактика пневмонії

"Зараз зросла смертність від цього захворювання". Які симптоми та профілактика пневмонії
Двоє пацієнтів, які хворіють на пневмонію, лікуються в Закарпатській обласній лікарні станом на 11 листопада. Про це Суспільному розповіла завідувачка пульмонологічного відділення Наталія Жованик. За її словами, ще 7 людей цього тижня виписали.

 

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з пневмонією, який відзначають щороку 12 листопада, Суспільне дізнавалося про симптоми цього захворювання, способи зараження та профілактику. Марія Ґедеон два тижні лежить у Закарпатській обласній лікарні. Жінка хворіє на пневмонію. Вона вже 45 років має хронічне захворювання.

"Почалося все із запалення легенів. То було в молодості, я ще була студенткою. Була зима. Мені сказали: "Попариш ніжки, поставиш гірчичники і все пройде". У мене було двостороннє запалення. У мене була сесія, іспити в університеті, тому я на це не звертала уваги. Я слідкую постійно за своїм станом, контролюю. Приймаю всі препарати, які мені рекомендує мій лікар, приходжу на консультації та на обстеження, є спеціальні вправи на дихання, є спеціальні медитації", — розповіла Марія Ґедеон.

Суспільне Ужгород

 

11 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів