“Живий світ замкової гори”: в Ужгороді для молоді провели квест (ФОТО)

“Живий світ замкової гори”: в Ужгороді для молоді провели квест (ФОТО)
Молодь Свято-Михайлівської парафії Мукачівської Греко-Католицької єпархії дуже активна, щосуботи відвідує «недільну» школу, тобто парохіальну катехизацію. Час-від-часу разом з парохом – о. Миколою Дербаком діти та юнаки полюбляють робити різні цікаві «вилазки» в місто (наприклад глянути фільм у кінотеатрі) чи на природу (оскільки під час катехиз навчаються не лиш пізнавати Боже творіння природу, а й любити та формувати відповідальне ставлення до нього).

 

До Міжнародного дня гір також відбувся цікавий “івент”, у якому взяли участь маленькі парафіяни разом з батьками, а саме – квест на Замковій горі з дослідженням фауни та флори цієї території та екскурсія замком, зокрема експозицією «Природа Закарпаття» та залами, де представлені музичні інструменти, каплиця Ужгородської греко-католицької семінарії та підземеллями замку.

Дорогою до Ужгородського замку дітвора переконалась, що вони справді виходять на гору (яка височіє 35 метрів над рівнем річки Уж), оскільки їм довелось вибиратись по досить крутих Замкових сходах, які ведуть з площі Корятовича до вулиці Капітульної.

 Під час квесту молодь була поділена на дві команди: із завданнями жовтого кольору – «Сонце» та із завданнями зеленого кольору – «Ялинка», які змагались між собою в тому, яка з них набере більше балів, виконуючи квестові завдання. А завдання були дуже цікаві – для кожної команди по 5 завдань у різних локаціях. Серед них і визначення видів дерево по шишках, і кросворд на природничу тематику, і прислів’я про природу і завдання на знання орнітофауни нашого краю, а, зокрема птахів, які населяють територію Ужгорода та можуть мешкати в замку, яке учасники квесту виконували за допомогою дидактичної гри «Вивчаємо рослинний і тваринний світ граючись» (виданої Інститутом еколого-релігійних студій).

Захід приурочено до Міжнародного дня гір, проведено співробітниками сектору природи музею – Русланою Джахман та Біланичем Михайлом у рамках співпраці з Інститутом еколого-релігійних студій та Закарпатським обласним краєзнавчим музеєм ім. Т. Легоцького.

Ужгородський замок – Закрпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Левицького

 

12 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів