Ужгородська сноубордистка Аннамарі Данча з фінішу в топ-15 розпочала новий сезон Кубка світу

 Getty Images
Getty Images
До виходу в топ-10 сноубордистці не вистачило 0.96 секунди.

 

Сезон 2022/23 Кубка світу зі сноубордингу в паралельному слаломі розпочався з етапу в німецькому Вінтерберґу. Участь у перших змаганнях сезону взяла українка Аннамарі Данча.

Минулий сезон Кубка світу Данча закінчила на 27-му місці в профільному заліку змагань з паралельного слалому. Усьоме в кар'єрі представниця Закарпаття увійшла до 30 найсильніших сноубордисток року у своїй дисципліні.

У лютому Данча взяла участь у своїй четвертій зимовій Олімпіаді. У змаганнях з паралельного гігантського слалому Аннамарі посіла 26-те місце у кваліфікації, не пройшовши до фіналу турніру.

Як виступила Аннамарі Данча

У кваліфікації українка показала 10-й найкращий час - 1:19.33 хвилини. Це дозволило їй увійти до числа 16 найсильніших спортсменок, що мали виборювати нагороди у фінальній турнірній сітці.

У раунді 1/8 фіналу Данчі випало змагатися з німкенею Мелані Гохрайтер. Саме господарка етапу в очному протистоянні першою дісталася фінішу, випередивши українку на 0.39 секунди.

Кривдниці Данчі в підсумку вдалося дістатися півфіналу, де вона поступилася майбутній чемпіонці, своїй співвітчизниці Забін Шоффман. Поступилася Гохрайтер і в "малому" фіналі за бронзову нагороду - австрійці Даніелі Ульбінґ.

Завдяки своєму кваліфікаційному часу Аннамарі вдалося закінчити етап на 12-й підсумковій сходинці. Аби розпочати сезон з потрапляння до топ-10, українці не вистачило 0.96 секунди.

Як прокоментувала свій виступ українка

"Я їхала з німкенею, [тренер] Валерій Белінський одразу казав, що вона в себе вдома, буде «рвати кігті». Так і сталося: був дуже швидкий спуск, я викладалася як могла, але вона вибрала швидшу трасу, і ми майже однаково фінішували", - розповіла Данча в коментарі для Державного центру олімпійської підготовки.

Що відомо

  • Аннамарі Данча – 31-річна українська сноубордистка, яка представляє Закарпатську область. Віцечемпіонка світу 2019 року в паралельному слаломі.
  • Данча брала участь у трьох Олімпіадах, її найкращий результат – 16-те місце у Ванкувері-2010. Її особистий рекорд на етапах Кубка світу – 5-те місце в паралельному гіганті у швейцарському Шкуолі в січні 2020 року.
  • У четвер, 15 грудня, другий етап Кубка світу в паралельному гігантському слаломі прийматиме італійська Карецца.

Суспільне Спорт

 

12 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів