У лютому ціни на продукти харчування Закарпатті зросли на 4,3%

На споживчому ринку Закарпаття у лютому 2023 року порівняно з груднем 2022 році ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 4,3%. Про це інформує ГУС у Закарпатській області.
Зокрема, ціни на маргарин, безалкогольні напої, каву, чай і какао, сало, кондитерські вироби з борошна, рибу та продукти з риби, молоко, борошно пшеничне, яйця, хліб, м’ясо та м’ясопродукти збільшились на 7,8–2,2%. Також дещо зросли в ціні, макаронні вироби, соняшникова олія та масло на 1,3–1,0%. Водночас спостерігалось і зменшення цін на рис, цукор та яловичину на 2,2–0,2%. Ціни на фрукти збільшились у цілому на 7,9%, у т.ч. ягоди – 17,3%, банани – на 15,3%, кісточкові – на 7,9% та яблука – на 7,0%. Ціни на цитрусові знизилися на 2,5%. Ціни на овочі зросли загалом на 23,2%. Зокрема, овочі, вирощені з насіння подорожчали на 31,2%, коренеплоди, цибуля та гриби на 27,5%, капуста – на 15,1%, картопля – на 4,8%.
До теми
- Закарпатська академія мистецтв – осередок, де формують агентів культурних змін
- "Коли ти отримав зір повторно, ти дивишся на цей замилений світ інакше": інтерв'ю з ветераном війни Михайлом Філоненком
- Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
- «Та котра би жона пішла в полонину?» Про що говорять біля домашньої ватри вівчарі Хустщини, які зійшли після літування
- «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія
- Правова підтримка ветеранів: які питання найбільше турбують захисників після війни
- Змінити символи війни на обереги: ужгородський скульптор створює прикраси з гільз
- Вийшло третє доповнене видання "Ужгород відомий та невідомий"
- 94 дні, чотири пари взуття і майже 400 тисяч гривень: історія благодійного походу Артема Єрохіна
- "Усе накопичується – втома, загиблі товариші... Але про СЗЧ навіть не думаю". Історія бійця, який відвойовував Херсонщину
- 10 фактів про Закарпатський народний хор, які ви могли не знати
- «Наші рідні вірять, що ми повернемося з війни, тому моя головна місія – максимально зберегти людей…» Історія бійця 128 бригади Андрія
- Вечір в Ужгороді зі шпигунами та секретами
- Доторкнутися до грона і полюбити своє. На Закарпатті для майбутніх виноробів та туристів влаштували відкритий збір винограду
- Снайпер «Ярий». Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє
- «Не люблю хвалитися, як знищую ворога, мені важливіше рятувати товаришів…» Історія бійця 128 бригади Василя
- Мукачівський прихисток: як митець відроджує творчість у будинку Ерделі
- "Дуже радий, що туди потрапив": військовий Луганського прикордонного загону Елмар Цап розповів про службу
- Закарпатський поліцейський із позивним «Сіті»: від страху до майстерності – історія молодого оператора дронів на фронті
- Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії
До цієї новини немає коментарів