Профілактика перегріву MacBook та iMac

Профілактика перегріву MacBook та iMac

 

Техніка Apple стала невід'ємною частиною нашого життя, незамінні в побуті, на роботі, відпочинку.

З часом можемо зіштовхнутися з тим, що улюблений гаджет почав раптово зависати, виключатися без причини, сильно нагріватися. Такі симптоми, в першу чергу, вказують на засмічення внутрішньої частини корпусу. Макбук оснащений парою кулерів, радіатором, які відповідають за процес охолодження гаджету. Пил, потрапляючи всередину осідає на поверхні цих запчастин, змушуючи їх працювати з подвійною силою. Холодне повітря перестає нормально циркулювати, а гаряче не виштовхується належним чином.

642176da6740c.png

Повноцінна робота комп'ютера можлива тільки за підтримання нормального температурного режиму. Менеджери сервісного центру AppleFix не радять ставити macbook на ліжку. Вентиляційні отвори, що знаходяться внизу, закриваються. Система охолодження починає працювати з перебоями, пристрій нагрівається.

Уникнути надходження пилу неможливо. Адже, в процесі активної експлуатації всередину проникає шерсть тварин, волосся, залишки їжі. З часом утворюється щільний шар, який нагадує войлочну тканину і стає перепоною для нормального теплообміну. Включаються захисні механізми. Гаджет може вимкнутися від перегріву. Це загроза, насамперед, для материнської плати. Відновити потім деталь дуже важко. Заміна ? єдиний вихід.

Але уникнути цього можно. Треба почистити Macbook в СЦ.

Коли необхідно проводити процедуру?

  • Сильний перегрів.
  • Гаджет починає сильно шуміти при навантаженні.
  • Зниження швидкості роботи.
  • Хаотичне перезавантаження девайсу.

Як часто треба робити профілактику?

Apple радять чистити макбуки від пилу, заміну термопасти раз у шість місяців (якщо гаджет кладуть на ліжко, присутні домашні тварини, діти). Раз у рік (стоїть в офісному приміщенні на робочому столі). Якщо раніше терміну помітили вище перераховані ознаки, краще зверніться до спеціалістів.

Як здійснюється чистка macbook?

Це професійна процедура, вимагає повного розбору девайсу. Не радимо виконувати її самостійно. Ноутбук ? складна, крихка конструкція, вимагає професійного обслуговування. Без необхідних навичок можете пошкодити важливі мікросхеми, вивести їх з ладу, без можливості відновлення.

Як відбувається чистка iMac?

Персональний комп'ютер Apple це суцільний алюмінієвий моноблок. Відсутній громіздкий системний блок. Все, що треба для повноцінної роботи вміщує в собі цей девайс. Алгоритм профілактики майже ідентичний з macbook. Але є різниця - розмір ПК. Треба більше місця для роботи. Розбір займає більше часу. Самостійно впоратися з такою роботою майже неможливо, тому віднесіть гаджет в СЦ для проведення ремонту iMac.

В сервісному центрі Apple в Києві вашим пристроям проведуть не тільки поверхневу чистку, а повністю звільнять всю систему охолодження від надходження пилу, замінять термопасту на процесорі, для відновлення нормального теплообміну. Шум кулерів усувається за допомогою смазування кожної лопасті окремо. Профілактика ? ручна робота. Необхідно не просто здути пил, а обробити кожну деталь, провести детальну діагностику перед видачею клієнту.

Не затягуйте з візитом до менеджерів СЦ. Ця процедура обійдеться значно дешевше, ніж заміна деталей, які вийшли з ладу через засмічення.

 

28 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів