В Ужгороді погасили марку «Йозеф Гочар» та конверт «Ужгород 1932. Поштовий уряд»

В Ужгороді погасили марку «Йозеф Гочар» та конверт «Ужгород 1932. Поштовий уряд»
Марку «Йозеф Гочар» та конверт «Ужгород 1932. Поштовий уряд» погасили сьогодні, 19 липня, біля будівлі центрального відділення «Укрпошти» на пл. Поштовій.

 

Марку розробила ГО «Клуб Томаша Масарика в Ужгороді» спільно із Закарпатською дирекцією «Укрпошти». Вона присвячена одному з найвидатніших чеських професорів архітектури XX століття, члену Чеської академії наук і мистецтва, який спроєктував будівлю ужгородської пошти. Будівельні роботи розпочала в 1928 фірма-підрядник Lanna – відома родинна династія забудовників із Праги. Спочатку на будівництві працювали робітники з чеської Тршебови та з південно-західної Чехії, згодом були залучені місцеві будівельники. У 1930 році Ужгород отримав завершену сучасну триповерхову споруду в стилі функціоналізму.

У погашенні марки взяли участь гетьман Пардубіцького краю Мартін Нетоліцький, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, міський голова Богдан Андріїв, директор Закарпатської дирекції «Укрпошти» Сергій Калій та керівник Клубу Томаша Масарика в Ужгороді Іван Латко.

Ужгородська міська рада

 

19 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів