Понад 8 тис. дітей на Закарпатті не вакциновані проти кору, паротиту та краснух

Понад 8 тис. дітей на Закарпатті не вакциновані проти кору, паротиту та краснух

 

Загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору стартує в Україні. Про це сказав директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської військової адміністрації, Анатолій Пшеничний. За його словами, під час кампанії, напередодні майбутнього навчального року, лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити вакцинацію дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію, - пише Суспільне.Ужгород.

“Ризик щодо інфекційних спалахів в Україні залишається достатньо високим. Сьогодні ризик до цьогорічного спалаху кору є. Це таке інфекційне захворювання, яке має свою циклічність і кожні чотири-п'ять років вона прогресує спалах на тій території. Попередній спалах в нас був у 2018-19 роках, коли понад 7700 тисяч людей захворіли на кір. На сьогодні превенція — це вакцинація. Ми маємо достатню кількість вакцини для проведення цього, ми можемо незважаючи на те, що це людина тимчасово переміщена з дітьми чи це людина, яка запланована на січень місяць 2023 року сімейним лікарем на вакцинацію, ми очікуємо та готові прийняти усіх охочих", — розповів Анатолій Пшеничний.

"В червні цього року разом з міжнародним дитячим фондом “Unisef”, який нам дуже допомагає у цих випадках, доставили в Україну 657 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи, як гуманітарну допомогу. Ця вакцина вже розподілена, розвезена в область. В нашій області її також вже починається її доставка і розвезення до надавачів послуг із вакцинації. В область завезено 15 750 доз цієї вакцини, що достатньо для проведення компанії", — каже Галина Сітник.

Понад 8 тисяч дітей, які проживають у Закарпатській області не мають жодного щеплення проти кору, паротиту та краснухи, каже головна епідеміологиня краю Вікторія Тимчик. "До цієї когорти залучені діти від 2 до 17-ти років, які не мають жодного щеплення. Таких дітей в Закарпатській області ми знайшли 8 482, а також діти від семи до сімнадцяти років, які не мають лише одну дозу. Тобто вони мають порушення графіку вакцинації, таких дітей є 5 779. Платформи, де будемо використовувати щеплення сталі, ми будемо використовувати від попередніх компаній, це будуть пункти щеплення, на які будуть активно запрошуватися батьки. Будемо активно пропагувати надалі виїзди мобільних бригад", — розповіла жінка.

 

19 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів