Через закарпатські пункти пропуску в Україну вже доставлено понад 195 тисяч гумвантажів

Через закарпатські пункти пропуску в Україну вже доставлено понад 195 тисяч гумвантажів

 

На сьогодні гуманітарна допомога безперешкодно пропускається в Україну, а її подальший розподіл координується органами влади – ОВА, далі - благодійними та волонтерськими організаціями.

Так, станом на 29 серпня 2023 р, від початку воєнного стану через пункти пропуску, що в зоні діяльності Закарпатської митниці, вже доставлено в Україну понад 195 тисяч тонн гуманітарного вантажу, в т.ч. майже 9 тисяч транспортних засобів.

Найбільше гуманітарної допомоги надали партнери зі Словаччини, Чехії, Угорщини, Італії та Німеччини.

Найчастіше гуманітарна місія надається у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, палива, одягу для військових та речі загального вжитку.

До слова, для перевезення гуманітарного вантажу необхідно подавати тільки декларацію, в якій вказаний отримувач, відправник, транспорт і товар, що переміщується. Форма декларації визначена Додатком до постанови Кабміну від 01 березня 2022 р. №174 в редакції постанови від 09 березня 2022 р. №235.

Нагадаємо, торік уряд спростив ввезення гуманітарної допомоги в Україну. Відтак вся гуманітарна допомога декларується під час перетину кордону шляхом заповнення простої декларації за посиланням https://customs.help.gov.ua/

Отримувачем гуманітарної допомоги за спрощеним порядком можуть бути Міністерство оборони, ЗСУ, МВС, благодійні, релігійні та некомерційні організації.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

30 серпня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів