Закарпатські митники не дозволили завезти імпортний товар на 1,5 мільйона гривень за заниженою вартістю

Закарпатські митники не дозволили завезти імпортний товар на 1,5 мільйона гривень за заниженою вартістю
Учора, 10 листопада, посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці запобігли незаконному ввезенню на митну територію України імпортних виробів з натурального каменю, вартістю понад 1,5 млн грн.

 

Правопорушення зафіксовано на митному посту «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Під час митного контролю та перевірки вантажу «вироби з натурального каменю (мармур, граніт, кварц), сляби», який переміщувався вантажівкою, водій надав товаросупровідні документи. В них зазначено, що загальна кількість товару становить 64 шт, вага - 21 тонна, вартість - понад 29 тис доларів США.

Відправником та продавцем імпортного товару виступали різні іноземні підприємства, а от отримувачем – столична фірма. В ході здійснення митного контролю інспектори виявили серед поданих документів експортну декларацію митних органів Італії, в яких зазначено іншого відправника. А от загальна вартість товару фігурувала вже значно більшою – 41,2 тис євро

Тож, аби не допустити переміщення на митну територію України вантажу з можливим порушенням митного законодавства, Закарпатська митниця направила відповідний запит на адресу іноземних організацій та митних органів для встановлення автентичності документів.

Відтак, з’ясувалося, що за експортними документами, поданих за кордоном, вантажівкою переміщувалось більше товару, вартістю понад 41 тис євро. 

У даному випадку за подання митному органу недостовірних даних про переміщуваний вантаж несе відповідальність керівник підприємства-отримувача імпортного товару. Очевидно, що махінатори сподівались завезти в Україну імпортний товар за заниженою вартістю, аби уникнути більшої сплати митних платежів.

Тож, відносно директора столичної фірми, який  надав митниці документи, що містять неправдиві відомості щодо продавця, кількості та його вартості, складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі вироби з натурального каменю, загальною вартістю майже 1,6  млн грн, тимчасово вилучено. Справу скерують до суду.

Нагадаємо, санкції зазначеної статті передбачають не лише штраф у вигляді 100% від вартості предметів правопорушення, а й їх конфіскацію.

 

 

Пресслужба Закарпатської митниці

 

11 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів