Біометричний контроль на кордонах з 10 листопада не вводитимуть: стало відомо, чому

Біометричний контроль на кордонах з 10 листопада не вводитимуть: стало відомо, чому
ЄС відклав запровадження нової системи прикордонного контролю

 

Європейський Союз знову відклав запровадження нової біометричної системи контролю в'їзду для громадян третіх країн, яке планувалося на 10 листопада, інформує УНІАН з посиланням на Reuters.

Комісар ЄС з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон повідомила, що система не буде запущена 10 листопада, як передбачалося раніше.

"10 листопада більше не розглядається", – зазначила Йоханссон, додавши, що новий графік наразі не визначений, проте розглядається варіант поетапного впровадження.

Система в'їзду/виїзду (EES) мала створити цифровий запис, який би пов'язував проїзний документ з біометричними даними особи, що дозволило б усунути потребу в ручному проставленні штампів у паспортах на зовнішніх кордонах ЄС. Вона вимагатиме від громадян країн, які не є членами ЄС, реєстрації відбитків пальців, сканування обличчя та відповідей на запитання про їх перебування в Шенгенській зоні.

Проте представник міністерства внутрішніх справ Німеччини заявив, що три країни, на які припадає 40% пасажиропотоку, не готові до впровадження системи: "Необхідна стабільність і функціональність центральної системи EES, яку має забезпечити агентство ЄС EU-Lisa, ще не досягнута"

Агентство EU-Lisa відповідає за впровадження великих ІТ-систем у межах ЄС. Французьке міністерство внутрішніх справ також висловило свою підтримку системі EES, але підкреслило, що її запуск має бути належним чином підготовлений.

Це вже третя відстрочка впровадження системи. Спочатку її планували запустити влітку минулого року, але Франція висловила побоювання, що це може негативно вплинути на проведення чемпіонату світу з регбі восени 2023 року та Олімпійських ігор влітку 2024 року. Спочатку впровадження було перенесено на 6 жовтня цього року, а потім на листопад, через занепокоєння щодо можливих проблем з подорожами під час шкільного сезону.

 

12 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів