«Нацгвардійці відпрацьовують різні види бою за допомоги страйкбольної зброї»

 

Відбиття ворожого нападу з засідки, зайняття та оборона позицій у лісосмузі, зачистка місцевості і промислової зони, – нацгвардійці відпрацьовують і вдосконалюють навички ведення бою у різних умовах. Задачі підрозділів протилежні: одні наступають, інші обороняються. Під час таких занять використовується страйкбольна зброя, яка не завдає шкоди здоров’ю військовослужбовців.

«За легендою одного з етапів навчань група «Молот» з метою недопущення захоплення вигідних позицій противником повинна була зайняти лісосмугу у визначеному районі, утримувати її та створити умови для подальшого наступу. Під час руху військовослужбовці потрапили у засідку, яку влаштували інструктори. Напад було відбито, а умовно пораненого швидко евакуювали. Після цього група зайняла позиції. Згодом інша група «Койот», яка мала завдання не дати групі «Молот» втілити їхній план в життя, провела штурмові дії зайнятої противником лісосмуги, з метою повернення собі вигідних позицій. Внаслідок бою штурм групи «Койот» було відбито», – розповіли офіцери групи бойової та спеціальної підготовки.

Весь час за діями військовослужбовців спостерігав оператор БПЛА. Дрон скидав страйкбольні гранати на обидві групи нацгвардійців. Це було зроблено для того, щоб військовослужбовці розуміли і могли виконувати завдання з усвідомленням того, що ворог постійно за ними стежить з допомогою безпілотників. 

«Ця зброя хоч і навчальна, страйкбольна, але повністю ідентична справжній. Таким чином ми вчимося бачити противника і вести з ним бій. На стрільбах таких навичок неможна отримати зі зрозумілих причин. Обов’язково під час занять зі страйкбольною зброєю ми використовуємо засоби захисту. Бо ці кульки достатньо боляче б’ють. Звісно, що швидкість і точність далеко не така, як у справжнього автомату, але це все одно дозволяє відпрацювати ближній бій», – розповіли інструктори.

Такі заняття регулярно проводяться з усіма підрозділами. Відпрацьовуються бойові дії не лише в лісі, а і у степу чи сільській місцевості, зачистка будівель і бої у промзонах. Адже підрозділи Національної гвардії України у складі Сил оборони України діють на всіх ділянках фронту і дають гідну відсіч російським агресорам.

 

10 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів