Закарпаття: лідери завтрашнього дня формують освітню політику сучасності

Закарпаття: лідери завтрашнього дня формують освітню політику сучасності
Молоді лідери  з усіх куточків України завітали до управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області. Це студенти  Української академії лідерства, яка дає змогу не тільки здобувати знання, але й вільно висловлювати власні погляди та ідеї.

 

  Під час зустрічі учасники обговорили  сучасні виклики в галузі освіти та висловили ідеї щодо формування майбутньої освітньої політики нашої держави. Марія СІГЕТІЙ, начальник управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області, зазначила, що основним завданням управління є забезпечення  рівного доступу дітей до  якісної освіти в усіх куточках Закарпаття.

 Жваве обговорення та масу запитань з боку студентів  викликала процедура проведення інституційного аудиту, яка є новою процедурою здійснення контролю за діяльністю закладів освіти. Особливо молодь цікавило наскільки інституційний аудит  є незалежним, і які результати може очікувати заклад освіти за результатами його проведення. Також студентів зацікавила сертифікація педагогів, як та процедура, що суттєво впливає на якість освіти. Адже всі вони підтримують думку, що вчитель – це, радше, партнер і наставник, а не людина з авторитарним стилем викладання.

Молоді лідери сповнені новаторськими ідеями та мають свіжий погляд на розвиток освіти нашого краю. Це свідчить про те, що вони готові брати активну участь у розв'язанні суспільних проблем і сприяти розвитку освіти в Україні.

На завершення зустрічі Софія СТАНОВИЧ, керівниця регіонального центру розвитку лідерства в Ужгороді, передала працівникам управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області заряджені позитивом студентів фірмові браслети та футболки, як свідчення того, що молодь – це потужний потенціал для позитивних змін у системі освіти в Україні.

Управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області

 

16 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів