Незаконно виплатили понад 900 тисяч гривень премій: на Закарпатті судитимуть трьох посадовців Служби автомобільних доріг

Незаконно виплатили понад 900 тисяч гривень премій: на Закарпатті судитимуть трьох посадовців Служби автомобільних доріг
Прокурор Закарпатської обласної прокуратури Артем Іванов затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо трьох службових осіб Служби автомобільних доріг у Закарпатській області.

 

Їм інкримінують зловживання службовим становищем, що завдало тяжких наслідків, та службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що бухгалтер за пособництва двох начальниць відділу, які працювали у різний період часу, безпідставно нараховувала співробітникам установи грошові премії. Вони ігнорували те, що в умовах колективного договору відсутні підстави, які вказували у фальсифікованих документах для виплати матеріальної допомоги.

Розмір зайво сплачених коштів склав майже 750 тис. грн (з урахуванням ЄСВ – це понад 900 тис. грн). Для їх відшкодування прокуратура заявила цивільний позов.

Ужгородський міськрайонний суд вже розпочав судовий розгляд провадження. Обвинуваченим продовжили строк дії запобіжних заходів у вигляді нічного домашнього арешту, двоє з них також відсторонені від посад за клопотанням прокурора.

Нагадаємо, розслідування злочину здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

09 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів