Аннамарі Данча – у топ-10 на етапі Кубка світу зі сноубордингу

Аннамарі Данча  – у топ-10 на етапі Кубка світу зі сноубордингу
23 грудня у швейцарському Давосі відбувся ІІІ етап Кубка світу зі сноубордингу (паралельні дисципліни) сезону 2023/24.

 

На перших двох етапах світових змагань спортсмени змагалися у паралельному гігантському слаломі. Цього разу сноубордисти визначали кращих у паралельному слаломі. Загалом на старт вийшли четверо українців, серед яких двоє закарпаток: Аннамарі Данча та Надія Гапатин.

Для Аннамарі Данчі цей етап вийшов досить вдалим, оскільки ужгородка зуміла увійти до топ-10 і продемонструвала свій найкращий результат у нинішньому сезоні. Після змагань Аннамарі зауважила, що виступила тільки на 80% своїх можливостей. Досвідчена спортсменка вважає, що може краще, та є психологічні бар’єри, над якими варто працювати. «Головне, що бачимо помилку та знаємо, як її виправити», – повідомила сноубордистка.

Інша закарпатка – Надія Гапатин – не змогла кваліфікуватися у фінальні заїзди й посіла тільки 31 місце. Молода спортсменка лише набирається досвіду й усі її найкращі виступи ще попереду.

Переможницею жіночих змагань стала німкеня Рамона Гофмайстер. Люсія Дальмассо (Італія) взяла «срібло», а Сабіне Шоффман (Австрія) – «бронзу».

У чоловічих змаганнях тріумфував Даніеле Багоцца (Італія). Австрієць Арвід Аунер піднявся на другу сходинку п’єдесталу пошани, а італієць Едвін Коратті – на третю. Представник Івано-Франківщини – Михайло Харук – продемонстрував 23-й результат, а спортсмен із Києва – Олександр Белінський був 42-м.

Наступний етап Кубка світу також пройде в Швейцарії. У Скуолі сноубордисти мірятимуться силами у паралельному гігантському слаломі.

Олег МИКИТА, Карпатський об'єктив

 

25 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів