На Закарпатті заблоковано ще один канал переправи військовозобов’язаних через кордон

На Закарпатті заблоковано ще один канал переправи військовозобов’язаних через кордон
ПРо це інформує поліція Закарпатської області.

 

Оперативники міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області спільно зі слідчими Відділення поліції № 1 Ужгородского РУП отримали інформацію про організацію в межах населеного пункту Дубриничі Ужгородського району каналу для незаконної переправи через кордон чоловіків призовного віку.

У співпраці з працівниками головного оперативно-розшукового відділу Чопського прикордонного загону та за процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури поліцейські провели ряд негласних заходів, за результатами яких правоохоронцям вдалося затримати організатора злочину.

Ним виявився 19-річний місцевий житель. За 2 500 доларів США зловмисник прокладав маршрут в обхід офіційних пунктів пропуску та прикордонних нарядів, й особисто проводив своїх клієнтів через «зелений» кордон до сусідньої Словаччини.

Правоохоронці впіймали фігуранта в селі Новоселиця, коли він саме транспортував свого клієнта до лінії кордону.

З місця події слідчі вилучили грошові кошти у сумі 2 400 доларів США, мобільний телефон, а також автомобіль, який зловмисник використовував для транспортування своїх клієнтів.

Зловмисника наразі затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, що вчинене з корисливих мотивів у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Слідчі готують матеріали для повідомлення затриманому про підозру. За скоєне йому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

15 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів