Які є види камінів та для чого вони потрібні

Які є види камінів та для чого вони потрібні

 

Каміни та печі завжди були центром дому. Вони використовувалися для приготування їжі та, перш за все, для опалення всієї будівлі. Згодом каміни стали поєднувати в собі практичні та естетичні якості. Наприклад каміни-печі бренду Plamen завдяки високим технічним характеристикам та декоративності, створюють затишну атмосферу та ефективно обігрівають будинок. Все частіше каміни з'являються в новозбудованих будинках. У чому причина такого успіху та які каміни можна установити у себе вдома — про це поговоримо далі.

Чому каміни такі популярні

Камінами часто облаштовують новозбудовані будинки, але й в обжитих помешканнях власники можуть обладнати камінну зону, якщо для цього є відповідні умови. Таке прагнення цілком зрозуміле, адже каміни створюють неповторну атмосферу в приміщенні. Вигляд дров, які палають в каміні, заспокоює та розслабляє.

Каміни лаконічних форм з функціональними підставками, нішами та різноманітним декором є чудовою прикрасою інтер'єра. Вони вписуються як в індустріальний чи в модерністський стиль, так і в класичні композиції.

Залежно від індивідуальних потреб користувачів та характеристик обладнання, каміни можуть виконувати декоративну роль, бути частковим або основним джерелом тепла в будинку. Завдяки наявності на ринку широкого асортименту моделей камінів, очікування навіть найвибагливіших власників будуть легко виправдані.

Які існують види камінів

В сучасних камінах можуть використовуватись різні види палива, вони мають різну конструкцію та зовнішній вигляд. Серед найпопулярніших моделей можна виділити наступні види камінів:

  • Газові каміни — в цих пристроях, виходячи з їхньої назви, для горіння використовується газ. В сучасних установках для активації та регуляції вогню застосовується дистанційне керівництво за допомогою пульта. Газовий камін — це екологічна система, безпечна для навколишнього середовища, оскільки процес згоряння газу малоемісійний і містить дуже мало токсичних речовин. Газові каміни, які працюють на балонному газі, доцільно використовувати як додаткове джерело тепла.

  • Електричні каміни — ефект, який нагадує горіння дров, досягається шляхом підключенням пристрою до електрики. В електричних камінах відкритого вогню немає, лише зображення полум’я.

  • Біокаміни — в цих пристроях тверде паливо замінюється біопаливом, у вигляді гелю або рідини. Таке рішення останнім часом набирає популярність завдяки зручності використання, простоті монтажу, екологічності та відсутності необхідності підключення до димоходу та спеціальної вентиляції. Екологічний камін – абсолютно безпечне рішення. Він сконструйований таким чином, що можливість витікання палива або перегріву корпусу зведена до мінімуму. Крім того, біокаміни не виділяють шкідливих речовин і диму.

  • Печі-каміни — це хороша альтернатива кахельним печам і традиційним вбудованим камінам. Зараз прилади такого типу все частіше використовуються в сучасних квартирах. Вони мають скляні дверцята і бувають різної форми, від овальної до кутової. Печі-каміни відрізняються мобільністю, компактністю та високим показником ККД. Вони мають відносно невелику вагу, що дозволяє їх переміщати в різні кімнати чи перевозити, наприклад, на дачу чи в господарське приміщення.

Правильно підібраний та встановлений камін — функціональний пристрій, який не тільки забезпечує теплом, а й дарує естетичне задоволення, завдяки гармонійному дизайну та живому вогню. Придбати камін відомих виробників, таких як Plamen, можна в магазині «Дім тепла».

 

 

28 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів