Як зберегти ноги в теплі взимку: п’ять правил, щоб не захворіти

Як зберегти ноги в теплі взимку: п’ять правил, щоб не захворіти
Взимку необхідно приділяти більше уваги своєму здоров'ю та обирати відповідний одяг, щоб не захворіти.

 

Ноги особливо чутливі до низької температури та несприятливих погодних умов і недостатнє утеплення призводить не тільки до дискомфорту, а й до більш серйозних наслідків.

OBOZ.UA зібрав п’ять правил, які допоможуть не захворіти в холодну пору року. Піклуйтеся про своє здоров'я та утепляйте ноги для комфортного перебування на вулиці.

Шкарпетки

Більшість людей вважають, що товсті та багатошарові шкарпетки – це найкраще рішення у боротьбі з холодом, але насправді це не так. Грубий матеріал створює тиск на стопи та перекриває кровообіг до пальців. Тому обирайте шкарпетки з тонкої тканини, що "дихає", щоб забезпечити сухість ногам.

Взуття

Чоботи – це зовнішній шар, який захищає від вологи та бруду і зберігає тепло всередині. Обирайте взуття з якісних матеріалів, що не пропускають воду і дозволяють ногам "дихати". Відмовтеся від модних туфель або кросівок і надягніть теплі зимові черевики на товстій підошві.

Тепла устілка

Хутряні устілки у взутті забезпечать тепло та комфорт для ваших ніг. Вони створять додатковий шар між чоботами та стопами. Це також допоможе уникнути появи неприємного запаху.

Фізичні вправи

Якщо ви відчуваєте, що ноги починають мерзнути, то не стійте на місці, а пройдіться чи виконайте будь-які вправи. Фізична активність посилює прилив крові до кінцівок і підвищує температуру тіла.

Догляд за взуттям

Коли ви прийдете додому, то обов'язково висушіть чоботи, засунувши в них зім’яту газету. Залиште так взуття до наступного використання. Ваші ноги починають швидше змерзати, якщо черевики вологі.

 

05 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів