Допомогу для переселенців буде розширено: кого саме це торкнеться

Допомогу для переселенців буде розширено: кого саме це торкнеться
Відповідна постанова була ухвалена для того, щоб родини, які опинились у ризику бідності, могли активніше використовувати допомогу малозабезпеченим. Про це повідомляє Урядовий портал.

 

 

Зміни стосуються внутрішньо переміщених осіб та українських шукачів притулку, які повертатимуться з-за кордону і ще не встигли працевлаштуватись в Україні та не мають власних джерел доходів.

Допомога призначатиметься на 6 місяців:

- для родин, які повернулись в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в таких родинах є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ);

- для родин ВПО, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Щоб посприяти поверненню громадян до економічно незалежного і самостійного життя, виплата допомоги для малозабезпечених поєднується з інструментами стимулювання до працевлаштування.

Йдеться про ті родини ВПО чи громадян, які повертаються в Україну, в котрих є непрацюючі працездатні особи. Вони мають протягом 2 місяців після призначення допомоги працевлаштуватись або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

 

07 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів