Перед судом постануть організатори каналу переправлення військовозобов'язаних через кордон, їм загрожує до 9 років в'язниці

Перед судом постануть організатори каналу переправлення військовозобов'язаних через кордон, їм загрожує до 9 років в'язниці
У грудні 2023 року на Закарпатті поліцейські припинили функціонування каналу нелегального перетину держкордону, який організували троє жителів Ужгородського району.

 

У ході оперативної роботи співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області у співпраці з прикордонниками встановили, що організатором незаконної схеми є 41-річний мешканець села Вишка. До злочинної діяльності зловмисник залучив 50-річного жителя села Завосино та 28-річного жителя селища Великий Березний Ужгородського району.

Через знайомих зловмисники підшукували клієнтів та пропонували їм за 3 тисячі доларів США сприяння у перетині кордону за межами офіційних пунктів пропуску. Також фігуранти забезпечували втікачів усіма необхідними для цього засобами.

Саме після транспортування до лінії «зеленого кордону» чергового клієнта зловмисників і затримали правоохоронці. За місцями проживання фігурантів було проведено обшуки, у результаті яких вдалося вилучити чорнові записи, мобільні телефони та радіостанцію, яку переправники використовували для конфіденційних розмов. Також у чоловіків вилучили і гроші, здобуті ними незаконним способом.

Усім трьом чоловікам, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів.

Наразі досудове розслідування у справі вже завершено, а матеріали кримінального провадження скеровано для судового розгляду.

За скоєне зловмисникам загрожує до 9 років ув?язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

20 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів