Контрабанда мобільних телефонів та планшетів: БЕБ на Закарпатті забезпечило відшкодування до бюджету 4,1 млн грн несплачених податків

Контрабанда мобільних телефонів та планшетів: БЕБ на Закарпатті забезпечило відшкодування до бюджету 4,1 млн грн несплачених податків
Детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків.

 

Наразі вже забезпечено відшкодування до бюджету 4,1 млн грн.

Слідством встановлено, що водії рейсового автобуса, мешканець Закарпаття намагався перевезти через кордон зі Словаччиною понад 550 одиниць смартфонів та планшетів. 

Товар був прихований від митного контролю у різних частинах автобуса: під панелями, обшивкою в салоні автобуса, у паливному баці, підлозі, під сидіннями, у кабіні водія тощо. Таким чином водій намагався ухилитись від сплати митних платежів.

За інформацію детективів відділу із стратегічного захисту економіки ТУ БЕБ у Закарпатській області працівники митниці провели детальний огляд транспортного засобу та виявили незадекларовану техніку. Орієнтовна вартість вилученого – понад 20 млн грн. Завдані державі збитки оцінюються в 4,1 млн грн.

Завдяки спільній роботі правоохоронців спробу нелегального ввезення великої партії гаджетів зупинено.

Наразі громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212 КК України.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ забезпечили відшкодування завданих державі збитки у повному обсязі. Кошти вже сплачено до бюджету, а кримінальне провадження скеровано до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування за ч.1 ст.212 КК України здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області. Оперативний супровід – УСБУ в Закарпатській області у взаємодії з підрозділом контрабанди Закарпатської митниці та прикордонників. Процесуальне керівництво – прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

 

29 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів