На Закарпатті ліквідували чергову «схему для ухилянтів»

На Закарпатті ліквідували чергову «схему для ухилянтів»
Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

Служба безпеки заблокувала у Закарпатській області чергову схему ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

За даними слідства СБУ, протиправний механізм організував мешканець Мукачівського району.

За гроші він пропонував військовозобов’язаним уникнути призову та втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Вартість такої послуги фігурант оцінив у 6,5 тис. доларів США з одного «ухилянта».

У результаті комплексних заходів, правоохоронці затримали організатора схеми під час спроби переправити за кордон двох призовників.

Під час обшуків за місцем його проживання, серед іншого, правоохоронці виявили гроші, отримані внаслідок протиправної діяльності.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин правопорушення. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Викриття каналу здійснювали оперативники та слідчі СБУ в Закарпатській області спільно зі співробітниками головного оперативно-розшукового відділу 27 прикордонного загону за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

 

 

07 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів