Прем’єри, фестивалі та відкриття сцени просто неба: облмуздрамтеатр про свої найближчі події

Прем’єри, фестивалі та відкриття сцени просто неба: облмуздрамтеатр про свої найближчі події
Про перебіг 78-го театрального сезону в Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв йшлося під час брифінгу в пресцентрі Закарпатської ОВА.

 

Як розповів директор-художній керівник театру Рудольф Дзуринець, на початку сезону планувалося підготувати 12 постановок, і наразі до прем'єри вже практично готова 11-та вистава. Тож можна стверджувати, що амбітні плани на цей сезон театр втілює впевнено та своєчасно.

Щедрим не прем'єри видався перший місяць весни: 1 березня театр із успіхом представив виставу "Інша" (режисер Тарас Бенюк), 27 березня, в Міжнародний день театру, на глядачів чекає комедія з вбивствами "8 люблячих жінок" (режисер Віталій Семенцов), а 30 березня на малій сцені – детективна комедія "Сімейна вечеря" (режисер Михайло Фіщенко).

16 квітня у фоє театру відбудеться прем'єра вистави "Алло" (режисер-постановник Маргарита Савенко, м.Дніпро), а в травні – вистави "Кольори" (за п'єсою П.Ар'є) від театральної лабораторії, що діє при облмуздрамтеатрі (керівник Клара Берец).

"Також у квітні на малій сцені нашого театру стартує фестиваль камерного театрального мистецтва "Під цвітом сакури", а в травні відбудеться наш новий фестиваль на великій сцені – "Драма сьогодення" за участі театрів із різних областей України, – анонсує Рудольф Дзуринець. – Крім того, ми провели прибирання нашої прилеглої території з боку вулиці Льва Толстого, розчистили чагарники, і в травні, після завершення другого фестивалю, ми відкриємо сцену просто неба, де плануємо проводити заходи для дітей, внутрішньо переміщених осіб і військовослужбовців".

Заступниця директора з організації глядача Юлія Гелетей відзначила, що дедалі більше мешканців та гостей Закарпаття виявляє цікавість до діяльності театру. "Ми щиро вдячні нашим глядачам, бо це для нас – керівний компас, який показує, куди ми рухаємося. Дуже радіємо, що наша крайня прем'єра – "Інша" – відбулася з двома аншлагами. Наступний показ вистави буде 24 березня. Вже бачимо активний продаж квитків. Тож запрошуємо на цю та інші згадані прем'єри. Дуже сподіваємося, що нас відвідають і військові, і внутрішньо переміщені особи, знаємо, що серед них багато дітей, молоді, які цікавляться нашими новими постановками, діляться враженнями, схвальними відгуками, і це неабияк стимулює рухатись уперед".

Директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук резюмував: театральне мистецтво в області динамічно розвивається і, зокрема, найбільший театр Закарпаття зараз потужно заявляє про себе в мистецькому просторі не тільки краю, а й усієї України. Сприяє цьому і творча робота колективу, і взаємодія з іншими театрами, і запрошення до співпраці іменитих українських режисерів. "Найкращі режисери, як ви знаєте, теж мають свої плани, з ними треба домовитись, привернути увагу, зацікавити їх. Якщо немає трупи, якщо немає умов, то ніхто сюди не приїде ставити вистави. І мені дуже приємно, що дирекція це розуміє, має чітке бачення перспективи розвитку театру – це все продумано та реалізовується. І на останніх прем'єрах ми переконались: те, що сьогодні пропонує театр, глядачам справді цікаве".

До слова, керівництво Закарпатського облмуздрамтеатру вже має домовленість щодо співпраці з режисером-постановником Національного академічного драматичного театру ім.Івана Франка Іваном Уривським і головним режисером Національного театру ім.М.Заньковецької Давидом Петросяном. Та це – плани на наступні театральні сезони.

А поки глядачам пропонують відвідати найближчі прем'єри і стежити за анонсами подій на сайті та в соцмережах театру.

Департамент культури Закарпатської ОВА

 

14 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів