Все, що вам потрібно знати про собак породи італійський хорт

Все, що вам потрібно знати про собак породи італійський хорт

 

Вирішили завести собі чотирилапого друга? Давно мрієте про собаку? А як щодо італійського хорта? Це порода, яка заворожує своєю граціозністю та елегантністю. До речі, ці мініатюрні собаки були улюбленцями європейської аристократії протягом багатьох століть.

Зацікавила хорт порода собак? Тоді маєте знати про неї в подробицях, про що ми радо з вами поділимося в нашій сьогоднішній публікації.

Отже, чим цікаві італійські хорти? Які їх відмінні риси? Чому саме ця порода є ідеальним вибором, якщо є бажання обзавестися собакою.

Чим особливі італійські хорти

Італійський хорт – це маленький, стрункий та граціозний собака. Їх зріст, як правило, коливається в межах 32 - 38 сантиметрів, а вага – 3,5 - 5 кілограмів.

Тіло собак цієї породи добре збалансоване, тварини мають тонку шкіру та коротку і неймовірно гладку шерсть різного кольору: чорного, сірого та інших відтінків.

Головна особливість  - довгі ноги та глибока грудна клітка, яка надає їм своєрідного аеродинамічного вигляду, а ще впливає на швидкість бігу.

Риси характеру

Це дуже доброзичливі собаки з м'яким характером. Вони дуже прив'язуються до господарів і добре відчувають їх настрій.

Італійські хорти також вирізняються:

  • високим інтелектом;
  • легкістю дресирування (хоча інколи можуть бути трохи впертими);
  • вмінням добре ладнати з іншими собаками.

А ще ці собаки є чудовими компаньйонами для дітей, бо є грайливими, веселими та неймовірно енергійними.

Як доглядати

Як і будь-яка жива істота, італійські хорти потребують уваги та піклування з боку їх господарів. Догляд за ними не є надто складним, але потребує відповідального підходу до певних аспектів.

По-перше, їх регулярно потрібно розчісувати, ретельно чистити зуби, обрізати кігті та перевіряти вуха.

По-друге, важливо щоразу забезпечувати їм достатню фізичну активність, позаяк ці собаки полюбляють бігати і гратися. Але в той же час варто уникати надмірних навантажень, особливо в холодну погоду, оскільки італійські хорти, маючи коротку шерсть, схильні до переохолодження.

Певна річ, не забуваємо і про відвідини ветеринара в цілях профілактики, збалансоване харчування, щеплення та вітаміни, щоб собака був не тільки здоровим, а й достатньо енергійним.

Італійський хорт – це чудова порода собак для сучасних сімей з дітьми, яка має чимало плюсів, відтак улюбленець відразу може стати повноцінним членом родини. Головне, дарувати йому любов, турботу та піклування. І чотирилапик віддячить вам сторицею.

 

13 червня 2024р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів