Спецпогашення поштової марки «Україно, вперед!» відбулося в Ужгороді

Спецпогашення поштової марки «Україно, вперед!» відбулося в Ужгороді
Про це повідомили у міській раді.

 

«Україно, вперед!» – нова марка від Укрпошти, випуском якої національний поштовий оператор вирішив підтримати національну збірну з футболу, яка 17 червня зіграє свій перший матч у Німеччині в турнірі Євро-2024.

Попри повномасштабну війну, Україна продовжує демонструвати високі спортивні результати. Національна збірна завоювала путівку до Євро-2024 серед найсильніших команд Європи, збірні U17 та U19 – на юнацьких Єврочемпіонатах, а на цьогорічних Олімпійських іграх у Франції відбудеться дебют олімпійської збірної з футболу.

Поштова марка «Україно, вперед!» з круглою перфорацією, що містить зображення футбольного м’яча з логотипом Української асоціації футболу, надрукована на самоклеючому папері у форматі буклету. Футбольний м’яч символізує не тільки віру у перемогу України на футбольному полі, але й перемогу на іншому полі – полі бою.

У церемонії погашення марки на стадіоні «Авангард» взяли участь міський голова Богдан Андріїв, начальник відділу поштових послуг Закарпатського регіону Василь Плакош, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, віце-президент Асоціації філателістів України Микола Дудник, голова Закарпатського обласного товариства філателістів Геннадій Будкевич.

Випуск марки здійснили за підтримки Української асоціації футболу. Укрпошта повідомила, що кількість тиражу становить 560 тис. поштових марок. Вартість одного поштового аркушу — 120 грн. Автором-художником виступив Антон Хрупін.

Із 13 червня випуск марок «Україно, вперед!» можна придбати у відділеннях Укрпошти,  філателістичних крамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті.

 

14 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів