Енергетична безпека сектору економіки регіону – головна тема робочої наради в ОВА за участю 100 найбільших місцевих підприємств

Енергетична безпека сектору економіки регіону – головна тема робочої наради в ОВА за участю 100 найбільших місцевих підприємств
Як повідомив керівник ОВА ВІктор Микита, до неї приєдналися голови громад, керівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго», Закарпатської філії ТОВ «Газмережі», правоохоронці, банківський сектор та інші.

 

"Також участь у нараді взяв Голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг народний депутат України Андрій Жупанин.

Останніми місяцями росія цілеспрямовано завдає ударів по об’єктах генерації. Вся теплова генерація України або пошкоджена, або зруйнована внаслідок ворожих атак. Понад 90% теплової генерації зараз не працює.

Чітко усвідомлюємо, що, ймовірно, вже цієї осені та зими країна стикнеться з дефіцитом потужності, який спричинить масові відключення електроенергії як для населення, так і сектору економіки краю.

Нашим спільним завданням є визначення конкретних кроків для мінімізації завдання шкоди внаслідок дефіциту потужності та забезпечення роботи економіки в цих складних умовах на Закарпатті.

Кожна громада повинна невідкладно провести аналіз власних територій щодо можливості створення інфраструктури для генерації електроенергії за рахунок відновлювальних джерел, газу й інших альтернативних способів із залученням спеціалістів та експертів.

Водночас підприємства повинні розглянути можливість переведення виробничих процесів на автономне енергопостачання шляхом використання альтернативних способів енергогенерації. Це питання виживання компаній та збереження робочих місць для людей.

Маємо конкретні приклади підприємств в області, які вже провели цю роботу або зараз створюють інфраструктуру, тож шляхи вирішення – на робочому столі в кожного з присутніх на нараді.

Не варто чекати дива й сподіватися на те, що терористи припинять атаки на енергетику. Потрібно вже зараз починати роботу.

Кожен голова громади, якому люди делегували повноваження управління, відповідальний за рішення в межах своєї території. Від цих рішень на місцях залежить, як ми пройдемо надскладний період енергетичної кризи. Потрібні інвестиційні пропозиції для бізнесу, майданчики для реалізації проєктів тощо.

ОВА надає кожній громаді конкретні пропозиції, пряму комунікацію з керівниками ПрАТ «Закарпаттяобленерго», Закарпатської філії ТОВ «Газмережі», інвесторами, які готові реалізовувати проєкти зі створення інфраструктури для генерації електроенергії за рахунок відновлювальних джерел, газу й інших альтернативних способів, банків, які готові кредитувати проєкти тощо.

Дякую всім, хто в цей складний для країни час мислить прагматично, рухається вперед та приймає оперативні рішення в інтересах людей", -написав Микита.

 

14 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів