Закарпаттяобленерго: побутові споживачі, які використовують електроенергію для бізнесу, повинні врегулювати договірні відносини

Закарпаттяобленерго: побутові споживачі, які використовують електроенергію для бізнесу, повинні врегулювати договірні відносини

 

ДО УВАГИ ПОБУТОВИХ СПОЖИВАЧІВ! З 1 липня набувають чинності зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії, згідно з якими побутовий споживач у разі використання електричної енергії на непобутові потреби зобов’язаний НЕГАЙНО припинити використання електричної енергії на непобутові потреби та звернутися до ОСР та постачальника для врегулювання питання договірних відносин згідно з відповідним тарифом та ціною. 

Звертаємо увагу споживачів, що електрична енергія, яка використовується на об’єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу) та надання інших платних послуг, в тому числі у сфері сільського/зеленого туризму, повинна обліковуватися за відповідним тарифом (цінами для непобутових споживачів). 

Згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, на об’єкті такого побутового споживача має бути забезпечений окремий комерційний облік електричної енергії, що використовується на непобутові потреби.

У разі виявлення оператором системи розподілу фактів споживання побутовим споживачем електричної енергії на непобутові потреби оператор системи складає акт про порушення ПРРЕЕ, згідно з яким споживач повинен ПРОТЯГОМ ОДНОГО МІСЯЦЯ з моменту виявлення факту порушення здійснити заходи з усунення порушення шляхом  негайного припинення споживання електричної енергії на непобутові потреби та укладення відповідних договорів з ОСР та постачальником щодо використання електроенергії за відповідним комерційним тарифом.

І найголовніше: такому побутовому споживачу, в якого будуть виявлені вищезгадані порушення, буде здійснено перерахунок вартості за фактично спожиту електричну енергію за відповідним комерційним тарифом за попередні 6 місяців.

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» просить побутових споживачів, які використовують електроенергію на непобутові потреби, не зволікати з приведенням у відповідність договірних відносин!

 

                                                                 Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 

 

01 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів