В Ужгороді провели арт-терапію для поранених захисників

В Ужгороді провели арт-терапію для поранених захисників
Про це інформує Служба зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК та СП.

 

У Закарпатському художньому музеї ім. Йосипа Бокшая мисткиня Олена Деценко провела сеанс арт-терапії для воїнів, які зараз проходять лікування та реабілітацію в медичних закладах Ужгорода.

Як каже пані Олена, яка вимушено через російську агресію переїхала до Закарпаття: «Нашим захисникам дуже важливо відновити свої сили, відновити свою життєву енергію. Для мене головне, щоб наші герої наповнилися радістю та любов’ю. І дуже хочу, щоб хлопці і дівчата зрозуміли, що цей інструмент можна використовувати для розвантаження і відновлення сил».

Поранений Володимир Панченко з Житомира, історик за освітою, який боронив нашу країну у лавах 115-ї окремої механізованої бригади й отримав поранення на Авдіївському напрямку, каже, що як людина, яка провела дуже багато часу прикутим до ліжка, порадив би частіше проводити подібні заходи для воїнів. Це допомагає як мінімум переключитися від поганих думок і надихнутися для продовження життя, і рекомендував би всім пораненим спробувати арт-терапію – говорить воїн.

А от пані Зоряна, медикиня розвідки з 24-й окремої механізованої бригади, яка у війську ще з 2015 року, після загибелі чоловіка-танкіста, і за медичним фахом нейрохірургиня, ділиться: «Я дуже хочу якомога швидше розвантажити мозок і повернутися до свого підрозділу. Це дієва терапія. Ба більше, така реабілітація потрібна для всіх, не тільки для військових – і для дружин і рідних воїнів, які теж переживають непрості часи».

Час, який воїни провели в музеї, спілкуванні з учасниками події та між собою, увійде до скарбниці приємних вражень, і, сподіваємося, допоможе у відновленні сил, адже приємні емоції зараз так потрібні.

 

05 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів