Гори, творчість та рухливе дозвілля: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"

Гори, творчість та рухливе дозвілля: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
Літні канікули – саме той час, коли треба встигнути подружитися з однолітками, наспілкуватися, набігатися, накупатися, покреативити та накопичити максимум спогадів, що грітимуть взимку. Саме цим і займаються маленькі учасники літніх активностей, що їх проводить ГО «Щасливі діти» на Закарпатті.

 

Цього року, зважаючи на вдалий торішній досвід, знову працюють дитячі табори в Ужгороді від «Щасливих дітей», завершується вже третя табірна зміна.

Заїзд у літньому таборі «Щасливих дітей» триває впродовж 5 днів, на кожний із яких для дітей підготовлена цікава й різнопланова програма. Це і спортивні ігри, й естафети, і квести, і екологічно-освітні активності, і творчі заняття, і розваги у місцевому парку на атракціонах. Особливий захват у малечі щоразу викликає день, проведений в басейні, так само – як і цілий день у комплексі лазертаг.

Під час однієї зміни у таборі в Ужгороді одночасно відпочивають 45 дітей, розділені на три групи по 15 учасників. Таким чином, активностями вдалося охопити вже 135 дітлахів. Разом із тим, в організації відзначають, що зацікавленість серед батьків надзвичайно висока: щоразу, відкриваючи реєстрацію на табір, отримують по 300-400 заявок.

Як і минулого року, тривають цьогоріч й активності від ГО «Щасливі діти» у селищі Ясіня Рахівського району. Там уже успішно звершилася перша зміна освітнього екоклубу для підлітків, на черзі – наступний набір. Екоклуб у Ясінях відвідує по 15 учасників: разом вони вчаться правил сталого туризму та здійснюють походи в гори, обговорюють проблеми довкілля та що кожний із нас може робити, аби береги планету. Учасники екоклубу слухають лекції від гірських рятувальників, відвідують екскурсії та знайомляться із основами громадянської освіти.

Ще одна активність у Ясінях, яку втілюють «Щасливі діти» – туристичні вікенди: дводенні походи в гори з ночівлею, під час яких молодь у команді планує розвиток громади, гуртується, проходить командотворення, здобуває навички молодіжного лідерства та розвантажує емоції на заняттях з арттерапевтичного малювання. Наразі відбулося 2 туристичних вікенди, під час яких учасники вийшли на Петрос та побачили красу Свидовецького хребта. Ще один відбудеться вже у прийдешні вихідні: його учасники мандруватимуть на Петрос через крафтову високогірну столицю – село Кваси.

Попереду – ще цілий місяць літа, тож «Щасливі діти» рухаються далі, не збавляючи обертів. Паралельно готують чимало цікавого й на осінньо-зимовий період.

Анонси усіх заходів публікуються на сторінках організації у Фейсбуці та в Інстаграм і на телеграм-каналі «Пташка».

Проєкт реалізується Благодійною Організацією «Благодійний фонд Комітет медичної допомоги в Закарпатті - CAMZ співпраці з ГО "Щасливі діти" за підтримки terre des hommes та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Активності відбуваються в рамках проєкту "Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки" (ER-AA-UKR-2023).

 

05 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів