День знань в АКіМ приурочили пам’яті Героїв, які віддали життя за Батьківщину

День знань в АКіМ приурочили пам’яті Героїв, які віддали життя за Батьківщину
Сьогодні в Академіі культури і мистецтв Закарпатської облради відбулися урочистості з нагоди Дня знань під назвою «Перемагає той, хто пам’ятає», присвячений світлій пам’яті Героїв, які віддали життя за Батьківщину та кожного з нас.

 

Зворушливе і водночас яскраве свято, на яке завітали представники влади, митці, батьки, запрошені.

Серед них - заступник директора департаменту культури ОДА Галина Ломпарт, начальник Закарпатського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Андрій Савчук та ін.

Ведуча Анна Когутка розпочала урочисте дійство віршем «Господи, оберігай наших визволителів!»

Відтак прозвучав Державний Гімн України та відбулося вшанування хвилиною мовчання пам?яті загиблих синів і доньок України від російської агресії.

Теплі слова вітання виголосила ректор АКіМ, професор, доктор педагогічних наук, заслужений працівник культури України та голова профільної комісії облради Наталія Шетеля.

Наталія Ігорівна подякувала Воїнам ЗСУ за звитягу, завдяки яким маємо змогу навчатись і працювати, керівництву області - за всебічну підтримку вишу в ім?я успішного майбутнього талановитої молоді краю. Розповіла про здобутки Академії, презентувала досвідчених педагогів, умови навчання і проживання студентів. Наголосила на активній участі студентів і викладачів у всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах, де вони систематично виборюють призові місця. Висловила сподівання, що першокурсники продовжать чудові традиції вишу в усіх сферах - освітній, науковій та спортивній. Побажала всім студентам, аби кожен новий день був наповнений радістю, успіхами, шаною до батьків, педагогів, які дарують свої знання, досвід, мудрість, натхненну працю, прищеплюють любов до знань, ведуть до щасливого життя.

Галина Ломпарт, вітаючи студентів, підкреслила, що в АКіМ створено всі умови,аби талановиті юнаки і дівчата мали змогу втілити в життя свої мрії. Головне, аби вони мали бажання навчатись фаховості та робити цей світ кращим.

Начальник Закарпатського обласного центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Андрій Савчук.

у своїй промові виголосив і вітання, і розповів про російсько -українську війну з 20 лютого 2014 року, яка триває дотепер, опираючись на факти, цифри, події на фронті, в яких Воїни ЗСУ відточили мистецтво ведення війни настільки, що їх досвід вивчатимуть Інститути національної пам?яті, військові експерти та науковці. Розповідь супроводжувалася тезисними слайдами з ключовими посилами. Було цікаво і водночас хвилююче. Адже сам полковник має чималий фаховий досвід, здобутий і в американській армії, і в лавах ЗСУ.

Студенти слухали його розповідь на одному диханні, навіть задавали запитання, на які він дав вичерпні відповіді.

Далі музично-поетичну замальовку подарувала викладач Академії - заслужена артистка України, провідна солістка Закарпатського народного хору Яна Садварій, яка презентувала власні поетичні рядки. А першокурсниці - Марина Довганич і Дарина Кут (викладач вокалу Анастасія Вишневська) виконали композиції «Мить» та «Де ти тепер?».

Батьки виголосили слова подяки викладачам за сумлінну працю та самопосвяту юним талантам!

Адже саме їм зберігати і збагачувати культурні надбання нашого народу, які під прицілом ворога, аби знищити нашу ідентичність!

Фотозвіт #НінаДаниш

 

 

02 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів