Слідчі закарпатського СБУ повідомили про підозру керівниці окупаційного «пенсійного фонду» в Сєверодонецьку

Слідчі закарпатського СБУ повідомили про підозру керівниці окупаційного «пенсійного фонду» в Сєверодонецьку
Служба безпеки продовжує документувати колабораційну діяльність «чиновників», які отримали «посади» в окупаційних адміністраціях на Луганщині.

 

Зокрема, СБУ викрила ще одну колаборантку - жителька Сєверодонецька, яка на початку повномасштабного вторгнення рф підтримала окупантів і добровільно співпрацювала з рашистами.

 

Оперативники СБУ в Закарпатській області встановили, що жінка особисто подала окупантам з «лнр» заяву на вакантне місце заступника начальника «управління пенсійного фонду» окупованого Сєверодонецька.

 

Оскільки до повномасштабного вторгнення вона мала досвід роботи в економічному підрозділі Луганської обласної державної адміністрації – була негайно прийнята на «посаду».

 

В незаконно створеній «госструктурі» колаборантка підраховувала кількість «нуждающіхся», за стандартами рф відновлювала документи на соцвиплати жителям «лнр», виконувала вказівки окупантів.

 

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали достатню доказову базу протиправної діяльності громадянки України.

 

За колабораційну діяльність фігурантці заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 10 років тюрми.

 

Викриття та документування злочину здійснювали оперативники та слідчі СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

 

Пресслужба СБУ в Закарпатській області

 

07 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів