Психологи Нацгвардії розповіли про роботу з пораненими гвардійцями

Психологи Нацгвардії розповіли про роботу з пораненими гвардійцями
Турбота про ментальне здоров’я українців є важливим завданням сьогодення, адже життя в умовах війни провокує постійний стрес, що може спричинити негативні наслідки як на психологічний, так і фізичний стан організму. Піклування потребують і військовослужбовці, і цивільні українці.

 

У системі МВС впроваджено комплексні концепції і підходи для психологічного супроводу службовців системи МВС і членів їхніх сімей. Один з важливих проєктів – «Mental tutor». Його фахівці – це наставники з ментального здоров’я, які пройшли спеціальну підготовку і надають психологічну допомогу постраждалим внаслідок військової агресії ворога.

«Ми постійно перебуваємо на зв’язку з пораненими побратимами. Регулярно відвідуємо їх, спілкуємося з родинами загиблих героїв, допомагаємо їм у відновленні психологічного здоров?я, консультуємо і використовуємо новітні методи, які допоможуть у відновленні психологічного стану наших людей», – розповіла старший офіцер відділення психологічного забезпечення закарпатського підрозділу НГУ Анастасія Андрущенко.

Принципи роботи наставників з ментального здоров’я будуються на відкритості, прозорості та довірі. Саме тому психологи в процесі роботи стають справжніми друзями бійцям, консультують їх і разом шукають відповіді на складні питання.

«Кожен наш військовослужбовець має знати, що він ніколи не залишиться наодинці зі своїми труднощами. Підрозділ завжди прийде на допомогу. Ми постійно надаємо психологічну підтримку нашим пораненим побратимам і їхнім рідним. Умови сьогодення диктують потребу у високоякісних спеціалістах у сфері психологічного здоров?я. Вони зможуть надати якісну допомогу нашим військовослужбовцям, які беруть участь у відсічі російської агресії», – каже начальник відділення психологічного забезпечення закарпатського підрозділу НГУ Наталія Мацинятин.

 

16 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів