В Ужгороді переселенка зробила тату на руці у вигляді цитат відомих українських письменників

В Ужгороді  переселенка зробила тату на руці у вигляді цитат відомих українських письменників
Понад 20 цитат із творів українських класиків витатуювала на руці вимушена переселенка, яка зараз живе в Ужгороді. Так заявляє про свою ідентичність.

 

Дівчина не показує свого обличчя і не називає справжнього імені, тому що її родичі залишилися на окупованій території України. Татуювання на руці з 20 цитатами дівчина зробила майже три тижні тому.
"Не тільки письменників. Тут є чудова фраза, яка стала трендом за ці роки: "Хто тримає цей район?..." Вона теж у мене тут набита. Цитати Стуса, цитати гурту "Курган і агрегат", з мого вірша є одна цитата, Леся Українка, Сосюра….", — розповідає вимушена переселенка.

 

Дівчина каже, патріотичне татуювання хотіла зробити з 2017 року. Обрала, що саме має бути і почала шукати майстра.

"Просто загуглила "Тату Ужгород" і мені видало сторінку Ані. Подивилася її роботи, мені дуже сподобалися", — додає дівчина.

 

"У мене перша реакція, коли побачила, що там рука… вона мені просто на фото намалювала лініями де воно все має бути. Я дивлюся як його багато. Вона мені ще скидає список. Я спочатку хотіла відмовити, якщо чесно, бо я надписи не люблю. Зазвичай я всім відмовляю. Хіба що це щось дуже особливе. І це оцей випадок. Дуже цікава ідея, дуже цікава задумка", — каже тату-майстриня Анна Напуда.

Анна тату-майстринею працює майже рік. Розповідає, як обирали шрифти для тату.

"Я запропонувала, що можу від руки написати. І ми зійшлися на цьому, що це найкращий варіант. І це полегшило задачу, тому що набагато простіше і краще працювати і набивати по своїх буквах", — каже Анна Напуда.

Ці цитати — одинадцяте татуювання на тілі вимушеної переселенки. Анна набивала уривки 9 годин.

"Вибрані для тату слова асоціюються з чимось українським, з любов’ю до українського і мені здається з теплотою, яку відчуваю і що написано у цих цитатах. Ще з початку окупації мого міста оце в мені грало і продовжило своє буття на мені", — розповідає дівчина.

 

За словами Анни Напуди, таке тату робила вперше. Дівчина пояснює, чому вирішила виконати таку роботу: "Любов до української літератури, української мови, української культури з самого дитинства у моєму оточенні завжди подавалося як щось таке цінне, якийсь такий скарб, який ти з собою несеш, який треба оберігати і нести в наступні покоління. І тут я бачу ну просто: і Стус, і Жадан, і Костенко, ну стільки всього. І ще приємніше від того, що я впізнаю всі ці цитати. Хочеться зробити, бо воно відгукується".

 

Суспільне Ужгород

 

 

02 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів