Проєкт «КВіНТЕСЕНЦіЯ»: в Ужгороді покажуть виставу за мотивами п'єси відомого українського письменника

Проєкт «КВіНТЕСЕНЦіЯ»: в Ужгороді покажуть виставу за мотивами п'єси відомого українського письменника
Виставу покажуть уже цієї суботи.

 

12 жовтня 2024 року ужгородський скансен запрошує на виставу «Украдене щастя» за мотивами твору Івана Франка.

Захід проводитиметься за сприяння Департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА у співпраці Закарпатського музею народної архітектури та побуту, Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка», Національного Центру Театрального Мистецтва ім. Л. Курбаса,  Київського Національного Університету Театру і Кіно ім. Карпенка-Карого.

Вистава репрезентує проєкт «КВіНТЕСЕНЦіЯ», що втілює класичні твори нашої літератури безпосередньо у тих локаціях, де вони гіпотетично могли би відбуватися. У даному випадку франкова драма з сільського життя буде розіграна перед глядачами у гуцульській садибі-ґражді з с. Стебний Рахівського району, що входить до експозиції ужгородського скансену. Принцип квінтесенції передбачає зосередження нашого погляду на тому, що нас найбільше цікавить – «Чи можна повернути вкрадену любов і своє щастя?» Соціальні проблеми, кримінал, війт і Бабич зі Шльомою «залишаються за дужками» вистави. Перед Вами любовний трикутник, за сторонами якого – людські життя, жалі, любов і сподівання. Як це спробують вирішити герої Франка, Ви зможете побачити у виконанні молодих артистів, вихованців майстерні Маестро Олега Шаварського КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого:

Анна – Анастасія Стефанович;

Микола – Олександр Колотій;

Михайло – Тарас Лушпа;

Режисер вистави – Тарас Жирко, народний артист України, режисер Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка (м. Київ).

Тривалість вистави 40 хв.

Вистава проводитиметься двічі – о 14.00 та 15.00.

По завершенню вистави у малому виставковому залі музею відбудеться зустріч акторів зі студентами КЗВО «Академія культури і мистецтв» ЗОР і театральними діячами Ужгорода.

 

Всіх запрошуємо на цікаву подію.

 

09 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів