Понад 1800 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі видали цьогоріч ЦНАПи Закарпаття

Понад 1800 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку землі видали цьогоріч ЦНАПи Закарпаття
Про це інформує пресслужба Держгеокадастру

 

З початку 2024 року у Закарпатській області видано 1 817 витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки через ЦНАП

 

Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області продовжують роботу щодо надання фізичним та юридичним особам витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

З початку поточного року через Центри надання адміністративних послуг видано 1 817 таких документів.

Найбільше витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки видано у Хустському (900) районі Закарпатської області.

Нормативна грошова оцінка земель є необхідною для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Згідно з законодавством нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років. Для зручності громадян передбачено можливість онлайн замовлення витягу про НГО земельної ділянки на вебресурсі електронних послуг Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру https://e.land.gov.ua.

 

 

10 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів