В ужгородському скансені з аншлагами показали "Украдене щастя" Івана Франка

В ужгородському скансені з аншлагами показали "Украдене щастя" Івана Франка
В обласному центрі Закарпаття з двома аншлагами показали драму з сільського життя за мотивами твору Івана Франка "Украдене щастя".

 

Дійство відбулося у садибі-ґражді із села Стебний Рахівського району в експозиції Закарпатського музею архітектури і побуту, інформує Департамент культури Закарпатської ОДА.

Представив спектакль його постановник – народний артист України, режисер Національного академічного драматичного театру імені І.Франка (м. Київ) Тарас Жирко. Він розповів, що вистава репрезентує проєкт «КВіНТЕСЕНЦіЯ», що втілює класичні твори нашої літератури безпосередньо у тих локаціях, де вони гіпотетично могли би відбуватися. Тобто ідеєю таких показів є знову вселити життя у старовинні будиночки. «Принцип квінтесенції передбачає зосередження погляду на тому, що нас найбільше цікавить – чи можна повернути вкрадену любов і своє щастя? Соціальні проблеми, кримінал, війт і Бабич зі Шльомою «залишаються за дужками» вистави. Перед нами любовний трикутник, за сторонами якого – людські життя, жалі, любов і сподівання».

Як це спробували вирішити герої Франка, глядачі побачили у виконанні молодих артистів, вихованців майстерні Маестро Олега Шаварського Київського національного університету театру і кіно імені Карпенка-Карого:

- Анна – Анастасія Стефанович;

- Микола – Олександр Колотій;

- Михайло – Тарас Лушпа.

По завершенню вистави актори поспілкувалися зі студентами Академії культури і мистецтв й театральними діячами міста.

 

 

14 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів