В обласній лікарні в Ужгороді врятували від ампутації руку 54-річному хустянину

В обласній лікарні в Ужгороді врятували від ампутації руку 54-річному хустянину
Про це йдеться на сторінці медзакладу.

 

У Закарпатську обласну клінічну лікарню імені Андрія Новака госпіталізували 54-річного мешканця Хустського району, який отримав травму лівого передпліччя внаслідок роботи з болгаркою.

Спочатку пацієнта доставили в травматологічне відділення Хустської районної лікарні, де йому надали першу медичну допомогу – зробили первинну хірургічну обробку рани.

За словами судинного хірурга ЗОКЛ ім. А.Новака Федора Горленка, їм зателефонували з району, розповіли про випадок, і так як травма потребувала вузького спеціаліста, прийняли рішення доставити його в Закарпатську обласну клінічну лікарню. У таких важких випадках дуже важливий час: чим більше його проходить від отриманої травми, тим менше шансів зберегти руку.

«Після дообстеження пацієнта відразу взяли в операційну. Під час ревізії рани ми виконали пластику ліктьової та променевої артерії і пластику ліктьового нерва. Так, як дві артерії на передпліччі у пацієнта були повністю пересічені, ми з’єднали їх кінець в кінець і цим відновили повну прохідність артерій, кровообіг та цілісність м’язів», – розповів лікар.

Оперативне втручання виконали судинний хірург Федір Горленко та лікар-інтерн Микола Дячук, анестезіологічне забезпечення провів Василь Шерегій.

За словами пацієнта, зараз почувається добре, дякує лікарям за збережену руку та гарне ставлення всього медичного персоналу відділення.

 

18 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів